Ne hagyd magad! - A fiatal aktivisták lehetőségei - podcast

Hogyan lehet a fiatalok számára hozzáférhetővé tenni a lehetőséget, hogy kiálljanak a nekik és a közösségüknek fontos ügyek mellett? - Erről beszélgettünk a Helsinki hangadó 18. adásában. Ne hagyd magad te sem, és csatlakozz hozzánk a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, a Deviszont Közösségi Tér és a Freeszfe képviselőivel együtt! 

A mostanában választópolgárrá érő vagy épp már az iskolából kilépő és önállósodó fiatalok, akik kicsit is fogékonyak a közügyek iránt, méltán háborodnak fel a szabadságjogaik vagy lehetőségeik csorbítása láttán.Feltűnik nekik, hogy például adókedvezménnyel próbálják megvásárolni a szavazataikat, de nem veszik komolyan őket. Észreveszik, hogy kevés a hiteles hang a közéletben, amire érdemes figyelniük, és még kevesebben vannak, akik hajlandóak meghallgatni őket. Mit tehetnek ők?

Adó 1% a Magyar Helsinki Bizottságnak

Nekünk, civil jogvédőknek is a jövő aktivistáit és honpolgárait kell segítenünk. Legutóbbi adásunkba éppen ezért a fiatalok társadalmi részvételének és képviseletének szakértőit hívtuk vendégül:
Gálosi Dórát (Freeszfe),
Szarka Alexandrát (Deviszont Közösségi Tér), és
Vujovits Júliát (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány).

A beszélgetést most is Ónody-Molnár Dóra újságíró vezette.

Ez a Helsinki hangadó, a Magyar Helsinki Bizottság online beszélgetéssorozatának 18. adása.

Ha élőben szeretnéd látni és hallani a következő bejelentkezésünket, kövess minket Facebookon! Ha pedig érdekelnek a korábbi műsoraink felvételei is, nézz körül a Soundcloud csatornánkon: