Ádernak levelét megírta

Elfogtunk egy levelet. A címzettje Áder János köztársasági elnök. A szerzője Demény Péter budapesti lakos. Apropója pedig Orbán Viktor bevándorló-ellenes nyilatkozata, majd annak feltétlen és egységes támogatása párttársaitól. A levélíró azt kéri az államfőtől, a parlamentben ítélje el az idegenellenes politikai megnyilatkozásokat.

Tisztelt Elnök Úr!

2012. június 5-én egy ismeretlen odalépett az utcán Schweitzer József volt főrabbihoz, szidalmazta és azt mondta neki: „utálok minden zsidót”.

Az inzultust követően a Kormányszóvivői Iroda közleményben ítélte el az inzultálást, és rögzítette, hogy a kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen támadásoktól.

Ön köztársasági elnökként a honfitársaihoz (és így hozzám is) intézett nyílt levelében azt írta: „Javaslom, egyszer s mindenkorra tegyük világossá, senki sem érezheti magát feljogosítva arra, hogy bárkit vallási, származási, kulturális vagy nemzeti identitásában megsértsen, megalázzon, fenyegessen vagy kirekesszen.”

Két és fél évvel később, a kormány azóta újraválasztott vezetője kijelentette, hogy a gazdasági bevándorlás csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont.

A kormánypárt frakcióvezetője kijelentette, hogy látható, miként borítja fel a keresztény országok belső rendjét a muzulmán közösségek jelenléte.

Tisztelt Elnök Úr!

Remélem, Ön – a kormányfővel ellentétben – továbbra is kitart álláspontja mellett, miszerint mást nem lehet, származási, kulturális vagy nemzeti identitásában megsérteni.

Remélem, Ön nem ért egyet egykori párttársával, Ön nem gondolja, hogy egyik volt párttársuk, aki 4 éven át volt pártjuk képviselője az Országgyűlésben, aki jelenleg egy állami fenntartású kórház főigazgató főorvosa, csak bajt és veszedelmet hoz a magyarokra. Remélem, nem gondolja ezt volt párttársa családjáról, valamint a többi, Magyarországon dolgozó, adózó és élő, a Közel-Keleten vagy Távol-Keleten született polgárokról. Pár napja, újévi köszöntőjében még Magyarország minden polgárának jókedvet és bőséget kívánt.

A két évvel ezelőtt az utcai xenofób inzultus esetén szép gesztus volt a konkrét személy meglátogatása, a nyílt levél írása.

Mint honfitársa kérem, hogy most, amikor a kormányfőtől, majd a legnagyobb és egyúttal kormányzó parlamenti párt frakcióvezetőjétől xenofób megnyilatkozás hangzik el, éljen az Alaptörvény 9. cikk (3) bekezdés b) pontjában biztosított jogával, és szólaljon fel az Országgyűlés ülésén.

Tegye egyértelművé az Országgyűlésben, hogy a 2011. évi CCVI. törvény melléklete szerinti bevett egyház tagjai a frakcióvezető kijelentése ellenére nem borítják fel Magyarország belső rendjét!

Tegye egyértelművé az Országgyűlésben, hogy a nem Magyarországon született vagy nem Magyarországon született szülőktől származó honfitársak nem bajt és veszedelmet hoznak az európai,és így a magyar emberekre!

Tegye egyértelművé az Országgyűlésben, hogy az ország első polgára, a nemzeti egység megtestesítője nem csak az utcai idegengyűlöletet, hanem képviselői, kormányfői szélsőjobboldali megnyilatkozást is elítéli!

Éljen az Alaptörvényben biztosított jogával, és Magyarország államfőjeként tegye egyértelművé az Országgyűlésben, hogy a miniszterelnök álláspontja nem a magyar álláspont!

Üdvözlettel:

Demény Péter